bewaar
Kalkoen in limoen-kokossaus
Kalkoen in limoen-kokossaus
bewaar

Kalkoen in limoen-kokossaus

30 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

2 x 300 g

broccoli

300 g

witte rijst

2 el

olie

2 x 250 g

kalkoenfilet

1 blik

kokosmelk

Aan de slag

1

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een braadpan en bak de blokjes kalkoenfilet rondom bruin. Voeg het limoenrasp en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kalkoenfilet 15 min. Neem na 10 min. de deksel van de pan en laat het stoofvocht tot de gewenste dikte inkoken. Voeg het limoensap en peper en zout naar smaak toe.

3

Kook ondertussen de broccoli in weinig water met zout in 5 min. beetgaar en giet af.

4

Verdeel de rijst over 4 diepe borden en schep de kalkoen met de limoen-kokossaus erbij. Serveer met broccoli en eventueel een schijfje limoen.

tip

algemeenU kunt de kalkoen in limoen-kokossaus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op laag vuur op onder af en toe roeren.

Kalkoen braden

Instructievideo - 06:32 min.