bewaar
Zoetzure aardbeien-kiwi-jam
Zoetzure aardbeien-kiwi-jam
bewaar

Zoetzure aardbeien-kiwi-jam

45 min. bereiden
13 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

3 porties

6

kiwi's

500 g

aardbeien

500 g

geleisuiker

2 el

zonnebloemolie

3

uien

100 ml

wittewijnazijn

1

citroen

0

chilipeper

Dit heb je nodig

  • 3 weckpotten (à 500 ml), uitgekookt, etiketten

Aan de slag

1

Snijd de kiwi's in stukken. Doe ze samen met de aardbeien en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan.

2

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op laag vuur zonder te kleuren 10 min. Voeg de kiwi, aardbei en aanhangend vocht toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg de schil, het sap en de azijn toe. Breng op laag vuur aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Kook ca. 45 min. op laag vuur tot een dikke jam. Breng op smaak met zout en chilipeper. Laat 10 min. afkoelen.

3

Schenk de jam in de potten en vul ze tot de rand. Sluit af zolang de jam nog warm is en laat de potten omgekeerd afkoelen. Plak er een etiket op. Op een koele, donkere plek is de jam 1 jaar houdbaar. Lekker bij gegrild vlees.

Jam maken

Instructievideo - 04:57 min.