bewaar
Gevulde tomaten
Gevulde tomaten
bewaar

Gevulde tomaten

Lekker romig door de avocado met een pittige surprise van tabasco.

20 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

trostomaten

1

avocado

½

komkommer

100 g

aspergetips

13 g

verse bieslook

2 el

mayonaise

2 druppels

tabasco

75 g

veldsla

Lekker romig door de avocado met een pittige surprise van tabasco.

Aan de slag

1

Snijd een klein kapje mét kroontje van de tomaten en houd apart. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten uit de tomaten. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

2

Snijd de komkommer en avocadovlees in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de aspergetips in stukjes van ½ cm. Snijd bieslook fijn. Meng de komkommer, avocado, asperge, bieslook en mayonaise in een kom. Breng op smaak met peper, zout en wat druppels Tabasco. Vul de tomaten met het mengsel en leg de kapjes op de vulling. Verdeel de tomaten en veldsla over de borden.

tip

bereidingstipJe kunt de tomaten 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.