bewaar
Broccoligratin met karbonade
Broccoligratin met karbonade
bewaar

Broccoligratin met karbonade

30 min. bereiden
30 min. wachten
69waarderingen

Ingrediënten

1 zak

aardappelpartjes

4 el

olijfolie

1 el

gedroogde tijm

2 x 300 g

broccoli

4

eieren

125 g

geitenkaas

300 g

ribkarbonades

Dit heb je nodig

  • bakpapier, ovenschaal (Ø 22 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bevroren aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie en bestrooi met de tijm en zout. Zet boven in de oven en bak in 30 min. goudbruin en gaar.

2

Kook ondertussen de broccoli 3 min. Schep in de ovenschaal. Klop de eiwitten stijf met zout. Meng de eidooiers en geitenkaas met peper. Spatel het eiwit erdoor en schep over de broccoli. Zet de gratin onder de aardappelpartjes in de oven en bak in ca. 20 min. goudbruin.

3

Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de karbonades in 6 min. gaar. Keer regelmatig. Serveer met de aardappelpartjes en broccoligratin.

tip

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.