Gegrilde karbonade met paprika en cheddar

Advertentie
Ingrediënten
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 ribkarbonades
- 2 geroosterde paprika's ((pot a 465 g), uitgelekt)
- 2 plakken cheddar (kaasbedieningsafdeling)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tijm, 1/2 tl paprikapoeder, zout en peper door olie roeren. Karbonades met kruidenolie bestrijken en smaken 10 min. laten intrekken. Grillpan heet laten worden. Karbonades erin leggen en 5 min. grillen. Paprika's op opstaande rand van grillpan leggen en karbonades nog 5 minuten bakken. Vuur laag draaien. Op elke karbonade warme paprika en plak cheddar leggen. Kaas in nog 1-2 min. laten smelten. Karbonades op bord leggen en 1/2 tl paprikapoeder over kaas strooien. Lekker met gekookte aardappels en bloemkool.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 2 g
- vet 34 g