bewaar
Macaroni met gehaktballetjes
Macaroni met gehaktballetjes
bewaar

Macaroni met gehaktballetjes

30 min. bereiden
133waarderingen

Ingrediënten

3 el

olijfolie

1 schaal

Hollandse rundergehaktballetjes

1

ui

1 blikje

tomatenpuree

1 blikje

tomatenblokjes

2

preien

300 g

macaroni

150 g

kaas, geraspt

Aan de slag

1

Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in 3 min. bruin. Bak de ui 2 min. mee.

2

Voeg de tomatenpuree toe en fruit 1 min. mee. Doe de tomatenblokjes en 150 ml water erbij. Laat 15 min. zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.

3

Snijd de prei in dunne ringen. Voeg toe aan de tomatensaus en stoof 4 min. Roer af en toe.

4

Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Schep in diepe borden, verdeel de saus erover en bestrooi royaal met de kaas.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.