bewaar
Spuitchocolade
Spuitchocolade
bewaar

Spuitchocolade

20 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

20 personen

500 g

pure chocolade

150 g

roomboter

½ eetlepel

oploskoffie

chocoladekoffieboontjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • spuitzak met kartelmondje

Aan de slag

Chocolade au bain marie* laten smelten. Met mixer boter (op kamertemperatuur) luchtig kloppen. Koffie in 1 eetlepel heet water oplossen. Boter en koffie door chocolade mengen. Massa van vuur halen en in spuitzak scheppen. Op bakpapier kleine rozetjes spuiten. Garneren met koffieboontje.

algemeen* Au bain marie: Vul een pan met water en hang er een kleiner pannetje in. Breng het water aan de kook en doe de chocolade in stukjes gebroken in het kleinere pannetje. Smelt de chocolade al roerend met een houten pollepel. De massa kan ook in de vorm van een letter gespoten worden, leuk met Sinterklaas. Eventueel garneren met garneeramandelen.