Spuitchocolade

Advertentie
Ingrediënten
Keukenspullen
- bakpapier
- spuitzak met kartelmondje
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chocolade au bain marie* laten smelten. Met mixer boter (op kamertemperatuur) luchtig kloppen. Koffie in 1 eetlepel heet water oplossen. Boter en koffie door chocolade mengen. Massa van vuur halen en in spuitzak scheppen. Op bakpapier kleine rozetjes spuiten. Garneren met koffieboontje.
Tip:
* Au bain marie: Vul een pan met water en hang er een kleiner pannetje in. Breng het water aan de kook en doe de chocolade in stukjes gebroken in het kleinere pannetje. Smelt de chocolade al roerend met een houten pollepel. De massa kan ook in de vorm van een letter gespoten worden, leuk met Sinterklaas. Eventueel garneren met garneeramandelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 95 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 0 g