Kabeljauwhaas met haricots verts
Zacht visje uit de oven met basilicum en fijngehakte pistachnoten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 800 g Spaanse reuzebonen in blik
- 300 g verse haricots verts
- 1 citroen (schoongeboend)
- 1 ui
- 4 el traditionele olijfolie
- 15 g verse basilicum (bakje à 15 g)
- 90 g Taggia olijven
- 250 ml visfond
- 4 verse kabeljauwhaasjes
- 95 g ongezouten pistachenoten
- 1 teen knoflook
Keukenspullen
- braadslee (25 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de bonen uitlekken. Maak de haricots verts schoon en kook ze 4 min. giet af en doe in de braadslee. Schil de gele schil van de citroen en snijd in dunne reepjes. Pers de vrucht uit. Snijd de ui in parten. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.
- Snijd het basilicum grof en schep de helft in de braadslee met de uien, het citroensap, de -schil, bonen, olijven, visfond, de rest van de olie en peper en eventueel zout. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg met de huid naar onderen tussen de groente. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.
- Hak ondertussen de noten fijn. Snijd de knoflook fijn en meng met de noten en het basilicum. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het pistache-basilicummengsel.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 570 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 27 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kabeljauwhaas met haricots verts
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kabeljauwhaas met haricots verts
- 800 g Spaanse reuzebonen in blik
- 300 g verse haricots verts
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de bonen uitlekken. Maak de haricots verts schoon en kook ze 4 min. giet af en doe in de braadslee.
- 1 citroen
- 1 ui
Schil de gele schil van de citroen en snijd in dunne reepjes. Pers de vrucht uit. Snijd de ui in parten.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.
- 15 g verse basilicum
- 90 g Taggia olijven
- 250 ml visfond
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd het basilicum grof en schep de helft in de braadslee met de uien, het citroensap, de -schil, bonen, olijven, visfond, olie en peper en eventueel zout.
- 4 verse kabeljauwhaasjes
Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Leg met de huid naar onderen tussen de groente. Bak in de oven in ca. 15 min. gaar.
- 95 g ongezouten pistachenoten
- 1 teen knoflook
Hak ondertussen de noten fijn. Snijd de knoflook fijn en meng met de noten en het basilicum.
Neem de vis uit de oven en bestrooi met het pistache-basilicummengsel.