bewaar
Lasagne met tonijn
Lasagne met tonijn
bewaar

Lasagne met tonijn

Deze lasagne bevat lekker veel groenten: winterpeen, bleekselderij en spinazie à la crème.

25 min. bereiden
45 min. oventijd
251waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

3 el

traditionele olijfolie

800 g

tomatenblokjes

450 g

diepvries bladspinazie à la crème

250 g

verse lasagnebladen

320 g

tonijnmoot in olijfolie

125 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Deze lasagne bevat lekker veel groenten: winterpeen, bleekselderij en spinazie à la crème.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de winterpeen in blokjes en de bleekselderij in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de winterpeen en bleekselderij 4 min. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Ontdooi de spinazie in een steelpan op hoog vuur.

2

Verdeel een lepel tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Schep weer tomatensaus op de lasagnebladen, verdeel 1/4 van de uitgelekte tonijn erover en schep daar 1/4 van de spinazie op. Bedek met lasagnebladen. Maak zo nog 3 lagen. Snijd mozzarella in dunne plakjes, bedek de bovenste laag ermee. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.

tip

combinatietipLekker met een groene salade.

combinatietipBleekselderij is ook lekker door aardappel-puree (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Romige spinazielasagne maken

Instructievideo - 00:44 min.