Gegrilde tonijn met mosterdolie

Advertentie
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 kleine groene paprika
- 1 kleine rode paprika
- 3 el olijfolie
- 1 tl Dijonnaise mosterd
- 2 tonijnsteaks
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Ui pellen en in dunne ringen snijden. Van paprika's kapje en onderkant afsnijden, zaadlijsten verwijderen, wassen en paprika's in dunne ringen snijden. In braadpan 1 el olie zachtjes verhitten. Ui en paprikaringen toevoegen, 2 el water erbij schenken en op zacht vuur in ca. 10 min. zacht (maar toch iets beetgaar) stoven. Intussen mosterd en 2 el olie door elkaar roeren. Tonijnsteaks bestrooien met peper en aan beide zijden inwrijven met mosterdolie. Tonijnsteaks onder de grill in ca. 4 min. rosé grillen, halverwege keren. Paprika en uiringen over twee voorverwarmde borden verdelen. Tonijn op paprikaringen leggen. Rest van olie er druppelsgewijs omheen sprenkelen.
Tip:
Dit gerecht is ook prima te bereiden in de grillpan.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 360 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 7 g
- vet 19 g