bewaar
Champignonburgers met pittige koriandersaus
Champignonburgers met pittige koriandersaus
bewaar

Champignonburgers met pittige koriandersaus

Wat eten we vandaag? Burgers!

30 min. bereiden
redelijk pittig
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 sneetjes

wit casinobrood

50 g

ongezouten cashewnoten

400 g

kastanjechampignon

2

sjalotjes

5 el

arachideolie

7½ g

verse koriander

4 el

chilisaus

1 el

oestersaus

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • keukenpapier

Wat eten we vandaag? Burgers!

Aan de slag

1

Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood en de cashewnoten in de keukenmachine tot een kruim. Neem uit de keukenmachine. Boen de champignons schoon en snijd in stukken. Maal de champignons in 2 delen tot een rul mengsel. Snipper de sjalotten fijn.

2

Verhit 2/5 van de olie in een koekenpan en bak ¾ van de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Schep het mengsel in een fijne zeef en druk het vocht eruit.

3

Snijd de koriander fijn en meng met de chilisaus, de helft van de oestersaus en de rest van de sjalot tot een saus.

4

Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng het paddenstoelenmengsel, broodkruimmengsel, de rest van de oestersaus, de eidooier, peper en eventueel zout tot een stevig mengsel. Vorm 4 platte burgers van het mengsel.

5

Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers 6 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer met de koriandersaus.

tip

combinatietipLekker met hamburgerbrood en een groene salade.