Cham­pig­non­bur­gers met pit­ti­ge ko­ri­an­dersaus

Wat eten we vandaag? Burgers!

(13) waardeer
bijgerecht Wat eten we vandaag? Burgers! 4 personen
3 13

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood en de cashewnoten in de keukenmachine tot een kruim. Neem uit de keukenmachine. Boen de champignons schoon en snijd in stukken. Maal de champignons in 2 delen tot een rul mengsel. Snipper de sjalotten fijn.
  2. Verhit 2/5 van de olie in een koekenpan en bak ¾ van de sjalot 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Schep het mengsel in een fijne zeef en druk het vocht eruit.
  3. Snijd de koriander fijn en meng met de chilisaus, de helft van de oestersaus en de rest van de sjalot tot een saus.
  4. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng het paddenstoelenmengsel, broodkruimmengsel, de rest van de oestersaus, de eidooier, peper en eventueel zout tot een stevig mengsel. Vorm 4 platte burgers van het mengsel.
  5. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers 6 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer met de koriandersaus.

combinatietip:

Lekker met hamburgerbrood en een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 29 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Champignonburgers met pittige koriandersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­bur­gers met pit­ti­ge ko­ri­an­dersaus

1
1
  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 50 g ongezouten cashewnoten

Snijd de korstjes van het brood. Maal het brood en de cashewnoten in de keukenmachine tot een kruim. Neem uit de keukenmachine.

2
2
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 sjalotjes

Boen de champignons schoon en snijd in stukken. Maal de champignons in 2 delen tot een rul mengsel. Snipper de sjalotten fijn.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak ¾ van de sjalot 2 min. op middelhoog vuur.

4
4

Voeg de champignons toe en bak 3 min. mee. Schep het mengsel in een fijne zeef en druk het vocht eruit.

5
5
  • 7½ g verse koriander
  • 4 el chilisaus
  • ½ el oestersaus

Snijd de koriander fijn en meng met de chilisaus, de oestersaus en de rest van de sjalot tot een saus.

6
6
  • 1 middelgroot ei

Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt.

7
7
  • ½ el oestersaus

Meng het paddenstoelenmengsel, broodkruimmengsel, de rest van de oestersaus, de eidooier, peper en eventueel zout tot een stevig mengsel. Vorm 4 platte burgers van het mengsel.

8
8
  • 3 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers 6 min. rondom goudbruin en gaar. Keer halverwege. Serveer met de koriandersaus.

combinatietip:

Lekker met hamburgerbrood en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.