Flens­jes met ge­ka­ra­mel­li­seer­de ro­de ui en gei­ten­kaas

(42) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
4 42

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Geitenkaas in kleine stukjes verdelen en in kom doen. Magere spekreepjes in koekenpan met anti-aanbaklaag in ca. 5 minuten zachtjes uitbakken. Spek uit koekenpan scheppen en op keukenpapier laten uitlekken. In koekenpan in spekvet uienringen, suiker en balsamicoazijn 15 à 20 minuten zachtjes bakken tot ui zacht en gekaramelliseerd is. 4 Takjes tijm voor garnering apart houden en blaadjes van rest van takjes halen en met peterselie fijnhakken.
  2. Bloem en zout in grote kom zeven. In midden van bloem een kuiltje maken, hierin eieren breken en helft van melk schenken, met garde tot glad beslag roeren. Rest van melk door beslag roeren. In koekenpan met anti-aanbaklaag 5 g boter verhitten en met 1/8 deel van beslag flensje in 2 à 3 minuten aan beide zijden goudbruin bakken. Flensje onder aluminiumfolie warmhouden en op zelfde wijze overige flensjes bereiden. Geitenkaas, spekjes, gekaramelliseerde ui en fijngehakte kruiden over flensjes verdelen en flensjes oprollen. Flensjes over 4 borden verdelen en garneren met takjes tijm. Lekker met groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.