bewaar
Mini-rijsttafel
Mini-rijsttafel
bewaar

Mini-rijsttafel

30 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

300 g

witte rijst

2 duopakjes

saté babi

500 g

sperziebonen

4 el

zonnebloemolie

1

ui

4 el

mix voor nasi speciaal

2

eieren

1 potje

atjar tjampoer

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de bevroren saté volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.

2

Verhit 2 el olie in een wok en bak de ui 2 min. Voeg de nasimix en 100 ml water toe. Laat 2 min. koken op laag vuur en voeg de rijst toe. Schep om en laat 10 min. afgedekt staan.

3

Kook de bonen in 8 min. beetgaar. Giet af. Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak in 3 min. een omelet van de eieren. Keer halverwege. Snijd de omelet in 4 punten.

4

Verdeel de nasi over 4 borden. Schep de saté, bonen, omelet en atjar tjampoer eromheen. Ook lekker met sambal en seroendeng (strooisel van geroosterde kokos, pinda's en kruiden, potje 100 g).