bewaar
Vispakketjes
Vispakketjes
bewaar

Vispakketjes

25 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

1

rode peper

3 cm

verse gember

2 tl

gemalen kurkuma

2 tl

sambal badjak

2 el

zonnebloemolie

300 g

schelvisfilet

1

ei

1 pakje

kokosmelk

Dit heb je nodig

  • bakpapier, keukenmachine, stoommandje

Aan de slag

1

Pureer de sjalotten, knoflook, rode peper, gember, kurkuma en sambal in de keukenmachine tot een boemboe. Verhit de olie in een wok en roerbak de boemboe 3 min. Laat iets afkoelen in een kom.

2

Voeg de vis, het ei en zout naar smaak toe. Knip 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm. Leg in het midden van elk stuk papier 1/4 van het mengsel. Verdeel de kokosmelk erover en vouw elk pakketje goed dicht (en papillotte).

3

Breng een bodem water aan de kook in een pan waar de stoommand in of de zeef op past. Leg de pakketjes in de mand of zeef en stoom ze met de (pannen)deksel erop in 10 min. gaar. Lekker met koriander.

tip

En papillotte

Instructievideo - 00:42 min.