Runder-snijbonen-roerbak

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g witte rijst
- 400 g verse snijbonen
- 2 el Japanse sojasaus
- 350 g runderreepjes
- 3 el zonnebloemolie
- 3 bosuien
- 400 g mais in blik
- 2 el ketjap manis
Advertentie
Bereiden
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de snijbonen in stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen 3 min. (blancheren). Laat uitlekken. Meng de sojasaus door het vlees. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Schep uit de wok.
- Snijd de bosui in ringetjes. Doe de rest van de olie in de wok en bak de snijbonen en bosui 2 min. Voeg het vlees weer toe, laat de mais uitlekken en schep er door. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst.
variatietip:
Japanse sojasaus smaakt ook heerlijk bij sushi.

Blancheren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 71 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Runder-snijbonen-roerbak
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Runder-snijbonen-roerbak
- 300 g witte rijst
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 400 g verse snijbonen
Snijd de snijbonen in stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen 3 min. (blancheren). Laat uitlekken.
- 2 el Japanse sojasaus
- 350 g runderreepjes
- 2 el zonnebloemolie
Meng de sojasaus door het vlees. Verhit de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Schep uit de wok.
- 3 bosuien
- 1 el zonnebloemolie
Snijd de bosui in ringetjes. Doe de olie in de wok en bak de snijbonen en bosui 2 min.
- 400 g mais in blik
- 2 el ketjap manis
Voeg het vlees weer toe, laat de mais uitlekken en schep er door. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst.
variatietip:
Japanse sojasaus smaakt ook heerlijk bij sushi.