bewaar
Runder-snijbonen-roerbak
Runder-snijbonen-roerbak
bewaar

Runder-snijbonen-roerbak

20 min. bereiden
238waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

400 g

verse snijbonen

2 el

Japanse sojasaus

350 g

runderreepjes

3 el

zonnebloemolie

3

bosuien

400 g

mais in blik

2 el

ketjap manis

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de snijbonen in stukjes. Breng een pan water aan de kook en kook de bonen 3 min. (blancheren). Laat uitlekken. Meng de sojasaus door het vlees. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Schep uit de wok.

2

Snijd de bosui in ringetjes. Doe de rest van de olie in de wok en bak de snijbonen en bosui 2 min. Voeg het vlees weer toe, laat de mais uitlekken en schep er door. Breng op smaak met de ketjap. Serveer met de rijst.

variatietipJapanse sojasaus smaakt ook heerlijk bij sushi.

Blancheren

Instructievideo - 01:00 min.

Runder-snijbonen-roerbak

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig