Ve­ge­ta­ri­sche kor­ma met kik­ker­erw­ten & snij­bo­nen

Waan je in Azië met de heerlijke geuren in dit gerecht.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Waan je in Azië met de heerlijke geuren in dit gerecht. 4 personen
3 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak 2 min. Voeg de snijbonen en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur pruttelen.
  3. Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Halveer de tomaten. Voeg toe aan de curry en verwarm nog 2 min. Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes.
  4. Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Bestrooi met de bosui.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2017 week 47-48

Vegetarische korma met kikkererwten & snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­ge­ta­ri­sche kor­ma met kik­ker­erw­ten & snij­bo­nen

1
1
  • 250 g basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 75 g kruidenpasta

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter. Voeg de kruidenpasta toe en roerbak 2 min.

3
3
  • 400 g gesneden snijbonen
  • 270 ml kokosmelk

Voeg de snijbonen en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur pruttelen.

4
4
  • 800 g kikkererwten

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.

5
5
  • 400 g rivolo-cherrytomaten
  • 2 bosuien

Halveer de tomaten. Voeg de kikkererwten en tomaten toe aan de curry en verwarm nog 2 min. Snijd ondertussen de bosui in schuine ringetjes.

6
6

Verdeel de rijst en curry over diepe borden. Bestrooi met de bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.