bewaar
Traybake kip tandoori met kikkererwten en tomaat
Traybake kip tandoori met kikkererwten en tomaat
bewaar

Traybake kip tandoori met kikkererwten en tomaat

1 grote bakplaat + 5 ingrediënten. Meer heb je niet nodig! Laat de oven het zware werk doen.

10 min. bereiden
25 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

kikkererwten in blik

800 g

koelverse broccoli, wortel, bloemkool

400 g

kipdijfiletreepjes

75 g

Indiase kruidenpasta

250 g

romaatjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

1 grote bakplaat + 5 ingrediënten. Meer heb je niet nodig! Laat de oven het zware werk doen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Halveer eventueel de grote broccoli- en bloemkoolroosjes uit de groentemix.

3

Meng de kikkererwten, groente en kip met de kruidenpasta en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven.

4

Halveer ondertussen de romaatjes. Neem de bakplaat uit de oven en schep om. Verdeel de romaatjes met de snijkant naar boven erover en rooster nog 10 min.

tip

variatietipVervang de kipdijfiletreepjes door vegetarische kipstuck-jes en de yoghurt door plantaardige yoghurt voor een vegan variant van dit gerecht.

combinatietipLekker met yoghurt en koriander, maar met yoghurt is dit gerecht niet langer lactosevrij.