Ge­vul­de bloem­koolome­let met na­si & snij­bo­nen

Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd!

(6) waardeer
hoofdgerecht Bloemkoolrijst + eieren = bodem voor een groenterijke maaltijd! 4 personen
4 6

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • wok

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren los met de helft van de bloemkoolrijst, peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Verdeel de helft van het bloemkool-eimengsel over de 2 pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet in 5 min. stollen. Leg de omeletten op 2 borden en houd warm onder aluminiumfolie. Bak op dezelfde manier nog 2 omeletten met elk 1 el olie.
  2. Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de kruidenpasta en sjalot 1 min. Voeg de snijbonen, basmati- en de rest van de bloemkoolrijst toe en bak 7 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Meng de selderij door de nasi en verdeel over de omeletten. Bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met gerookte makreel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
    waarvan suikers 8 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 800 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gevulde bloemkoolomelet met nasi & snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de bloem­koolome­let met na­si & snij­bo­nen

1
1
  • 8 middelgrote eieren
  • 300 g koelverse bloemkoolrijst

Klop de eieren los met de bloemkoolrijst, peper en eventueel zout.

2
2
  • 2 el arachideolie

Verhit in 2 koekenpannen elk 1 el olie. Verdeel de helft van het bloemkool-eimengsel over de 2 pannen. Draai het vuur laag en laat de omelet in 5 min. stollen.

3
3
  • 2 el arachideolie

Leg de omeletten op 2 borden en houd warm onder aluminiumfolie. Bak op dezelfde manier de rest van de omeletten met de olie.

4
4
  • 2 sjalotten
  • 20 g verse selderij
  • 1 el arachideolie
  • 80 g Honig kruidenpasta voor nasi speciaal

Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de selderij fijn. Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de kruidenpasta en sjalot 1 min.

5
5
  • 400 g gesneden snijbonen
  • 450 g 1 minuut basmatirijst
  • 300 g koelverse bloemkoolrijst

Voeg de snijbonen, basmati- en de rest van de bloemkoolrijst toe en bak 7 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 4 el gebakken uitjes

Meng de selderij door de nasi en verdeel over de omeletten. Bestrooi met de gebakken uitjes.

combinatietip:

Lekker met gerookte makreel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.