bewaar
Kofta curry
Kofta curry
bewaar

Kofta curry

Pittig Indiaas vleesgerecht met gehakt, tomaat, aubergine, kruiden en specerijen.

40 min. bereiden
330waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

6 el

zonnebloemolie

2 tl

gemalen komijn

½ tl

gemalen kaneel

1 cm

verse gember

15 g

verse koriander

3 tenen

knoflook

500 g

half-om-halfgehakt

1

middelgroot ei

2 tl

kerriepoeder

400 g

tomatenblokjes

250 ml

kraanwater

1

aubergine

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Pittig Indiaas vleesgerecht met gehakt, tomaat, aubergine, kruiden en specerijen.

Aan de slag

1

Snijd de ui fijn. Verhit 2 el olie en bak de helft van de ui met de helft van de komijn en de kaneel 10 min. op laag vuur.

2

Schil de gember en snijd fijn. Snijd ondertussen de koriander grof en de knoflook fijn. Meng de gember met de rest van de ui, ⅓ van de koriander en ⅔ van de knoflook. Pureer met de staafmixer of keukenmachine.

3

Meng het gehakt met de rest van de komijn en knoflook, ⅓ van de koriander, het ei, kerriepoeder en peper en zout. Draai er balletjes van ter grootte van een walnoot. Doe het uimengsel in de pan en bak 2 min. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en laat 20 min. zacht doorkoken. Voeg de balletjes toe en laat op laag vuur in 20 min. al omscheppend gaar worden.

4

Snijd de aubergine in dunne plakken. Verhit de rest van de olie en bak de aubergine 5 min. Schep regelmatig om. Voeg toe aan de curry en garneer met de rest van de koriander.

tip

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.