bewaar
Indiase viscurry met pompoen
Indiase viscurry met pompoen
bewaar

Indiase viscurry met pompoen

30 min. bereiden
licht pittig
144waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

400 g

diepvries koolvisfilets

1

limoen

3 el

zonnebloemolie

2

gesneden uien

3 el

milde currypasta

400 ml

kokosmelk

300 g

basmatirijst

Aan de slag

1

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Snijd de koolvisfilet in blokjes en doe in een schaal. Rasp de groene schil van de limoen erboven en pers de vrucht uit. Sprenkel het sap over de vis.

2

Verhit de olie in een wok en bak de ui in 5 min. goudbruin. Voeg de currypasta toe en bak nog 1 min. mee. Roer de kokosmelk erdoor. Voeg de pompoenblokjes en vis toe en laat 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de rijst en de viscurry over 4 diepe borden of kommen. Lekker met verse koriander.

variatietipMaak deze curry met oranje pompoen of met de Japanse kabocha pompoen.
serveertipLekker met verse koriander.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Indiase viscurry met pompoen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig