bewaar
Roerbakgroenten met gembersaus
Roerbakgroenten met gembersaus
bewaar

Roerbakgroenten met gembersaus

25 min. bereiden
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 cm

verse gember

1

rode peper

2 teentjes

knoflook

3 eetlepels

olie

2 eetlepels

suiker

2 eetlepels

azijn

1 eetlepel

allesbinder

zout

100 g

gezouten cashewnoten

125 g

minimaïskolfjes (blikje)

1 zak

Thaise groentenmix

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Gember schillen en klein snijden. Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en peper in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. In kleine pan 1 eetlepel olie verhitten. Gember, peper en knoflook op laag vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Suiker, azijn en 1 1/2 dl water toevoegen en ca. 2 minuten laten koken. Allesbinder erdoor roeren. Met zout op smaak brengen. Cashewnoten grof hakken. Maïskolfjes halveren.

2

In wok of grote braadpan rest van olie verhitten. Maïs al omscheppend ca. 3 minuten bakken. Groentenmix toevoegen en al omscheppend nog ca. 3 minuten bakken. Groenten over vier borden verdelen, warme gembersaus erover scheppen. Cashewnoten erover strooien. Lekker met rijst en omeletreepjes.