bewaar
Kangaroemedaillons met abrikozen-notensalsa
Kangaroemedaillons met abrikozen-notensalsa
bewaar

Kangaroemedaillons met abrikozen-notensalsa

10 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

200 g

gewelde abrikozen

3 eetlepels

olie

2 teentjes

knoflook

2

bosuitjes

75 g

gezouten cashewnoten

4

kangaroemedaillons

½ zakje

verse koriander

2 eetlepels

limoensap

Aan de slag

Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper in fijne blokjes snijden. Abrikozen met keukenschaar in stukjes knippen. In koekenpan 1 el olie verhitten en hierin peper, knoflook en bosuitjes 1 min. fruiten. Abrikozen en cashewnoten toevoegen en 1 min. meebakken. Pan van vuur nemen en mengsel iets laten afkoelen. In grote koekenpan 2 el olie verhitten en vlees in 6-8 min. bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren. Vlees met zout en peper bestrooien en op warme borden leggen. Koriander en limoensap door abrikozen-cashewnotenmengsel mengen en naast vlees scheppen. Lekker met in bouillon gekookte rijst en sperziebonen.

algemeenDit recept smaakt ook prima met struisvogelbiefstuk of eendenborstfilet. Kijk voor de bereidingstijden op de verpakking. Als u de peper met zaadjes en al in blokjes snijdt, wordt de salsa nog pittiger.