bewaar
Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen
Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen
bewaar

Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen

40 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

pijnboompitten

1

rode ui

80 g

zongedroogde tomaten op olie

80 g

witte kaasblokjes

4 el

honing-mosterddressing

200 g

aardappels (vastkokend)

1 bakje

verse pesto

2 el

olijfolie

8 sneetjes

casinobrood

2

rolletjes geitenkaas

4 el

vloeibare honing

300 g

gemengde sla

1 zakje

rocket slamelange

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • aluminiumfolie

Aan de slag

In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten in reepjes snijden. Ui, tomaat en kaasblokjes voorzichtig door honing-mosterddressing scheppen. Aardappels schoonboenen en met kaasschaaf in flinterdunne schijfjes schaven. Bord/vergiet bekleden met keukenpapier. In frituurpan olie verhitten tot 175 °C. Aardappelschijfjes in ca. 2 minuten goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In kommetje pesto losroeren met olie. Brood besmeren met pestomengsel en ca. 3 minuten onder grill roosteren, warm houden onder aluminiumfolie. Geitenkaasjes in 12 plakken snijden en op bakpapier zetten. Op elk stukje 1/3 eetlepel honing scheppen, geitenkaas in ca. 2 minuten lichtbruin laten worden. Slasoorten mengen en over vier borden verdelen. Tomaat-uimengsel erover verdelen. Op elk bord 3 plakken geitenkaas leggen. Garneren met aardappelschijfjes en pijnboompitten. Pestoboterhammen apart erbij serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig