bewaar
Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen
Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen
bewaar

Salade met twee soorten geitenkaas en pestoboterhammen

40 min. bereiden
21waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

pijnboompitten

1

rode ui

80 g

zongedroogde tomaten op olie

80 g

witte kaasblokjes

4 el

honing-mosterddressing

200 g

aardappels (vastkokend)

1 bakje

verse pesto

2 el

olijfolie

8 sneetjes

casinobrood

2

rolletjes geitenkaas

4 el

vloeibare honing

300 g

gemengde sla

1 zakje

rocket slamelange

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • aluminiumfolie

Aan de slag

In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten in reepjes snijden. Ui, tomaat en kaasblokjes voorzichtig door honing-mosterddressing scheppen. Aardappels schoonboenen en met kaasschaaf in flinterdunne schijfjes schaven. Bord/vergiet bekleden met keukenpapier. In frituurpan olie verhitten tot 175 °C. Aardappelschijfjes in ca. 2 minuten goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Grill voorverwarmen op hoogste stand. In kommetje pesto losroeren met olie. Brood besmeren met pestomengsel en ca. 3 minuten onder grill roosteren, warm houden onder aluminiumfolie. Geitenkaasjes in 12 plakken snijden en op bakpapier zetten. Op elk stukje 1/3 eetlepel honing scheppen, geitenkaas in ca. 2 minuten lichtbruin laten worden. Slasoorten mengen en over vier borden verdelen. Tomaat-uimengsel erover verdelen. Op elk bord 3 plakken geitenkaas leggen. Garneren met aardappelschijfjes en pijnboompitten. Pestoboterhammen apart erbij serveren.