Frittata

spaans
hoofdgerecht
2 personen
3
65
Advertentie
Ingrediënten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 rode of groene paprika (in stukjes)
- 1 schaaltje Bourgondische krieltjes (325 g)
- 5 eieren (middel groot)
- 1 bekertje slagroom (125 ml)
- zout
- ½ doosje tuinkers
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In grote koekenpan olie verhitten. Paprika en krieltjes al omscheppend ca. 4 minuten bakken. Intussen eieren met slagroom en snufje zout loskloppen. Eimengsel over krieltjes schenken, frittata afgedekt in ca. 10 minuten laten stollen. Frittata in 4 punten snijden en over twee borden verdelen. Tuinkers erboven fijn knippen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 785 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 47 g
- vet 56 g