Ta­gli­a­tel­le met cham­pig­nons en wit­lof

Pasta met gebakken witlof: zo blijft het lekker knapperig.

(1.824)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met gebakken witlof: zo blijft het lekker knapperig. 4 personen
4 1824

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Bak ondertussen de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min. knapperig. Snijd ondertussen de champignons in partjes, de knoflook fijn en de oregano in reepjes. Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en de helft van de oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.
  3. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes. Voeg het witlof toe aan de champignons en bak nog 2 min. Doe de spekreepjes en crème fraîche bij de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep het champignonmengsel erover. Bestrooi met de rest van de oregano.

variatietip:

Liever vega? Laat de spekreepjes achterwege of vervang ze door vegetarische spekreepjes.

serveertip:

De rest van de Italiaanse kruiden kun je fijnsnijden en strooien over ovengeroosterde aardappelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle met champignons en witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le met cham­pig­nons en wit­lof

1
1
  • 300 g tagliatelle

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 250 g magere spekreepjes

Bak ondertussen de spekreepjes in een hapjespan zonder olie of boter in 5 min. knapperig.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 takjes verse oregano

Snijd ondertussen de champignons in partjes, de knoflook fijn en de oregano in reepjes.

4
4

Neem de spekreepjes met een schuimspaan uit de pan. Bak de knoflook, champignons en de helft van de oregano 4 min. in het achtergebleven bakvet.

5
5
  • 4 stronken witlof

Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het lof in dunne reepjes.

6
6
  • 200 g crème fraîche

Voeg het witlof toe aan de champignons en bak nog 2 min. Doe de spekreepjes en crème fraîche bij de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur.

7
7

Breng op smaak met peper. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en schep het champignonmengsel erover. Bestrooi met de rest van de oregano.

variatietip:

Liever vega? Laat de spekreepjes achterwege of vervang ze door vegetarische spekreepjes.

serveertip:

De rest van de Italiaanse kruiden kun je fijnsnijden en strooien over ovengeroosterde aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.