bewaar
Gekruide kebabs met aubergine en paprika
Gekruide kebabs met aubergine en paprika
bewaar

Gekruide kebabs met aubergine en paprika

30 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

800 g

aardappelen

400 g

rundergehakt

1½ el

kruidenmix

1

rode ui

4 el

olijfolie

2

aubergines

1

rode paprika

Dit heb je nodig

  • grillpan, satéstokjes

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2

Meng het gehakt met de kruidenmix en ui. Verdeel in 8 porties, vorm er met natte handen worstjes van en steek ze aan de satéprikkers. Bestrijk met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de kebabs in ca. 10 min. gaar. Keer regelmatig.

3

Verhit de rest van de olie en bak de aubergine in 5 min. gaar. Voeg de paprika toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groente over 4 borden en leg de kebabs ernaast. Serveer met de aardappelen. Lekker met knoflooksaus.

tip

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.