Exo­ti­sche aard­bei­en­cou­pe met cham­pag­ne

(25) waardeer
nagerecht 4 personen
3 25

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Limoen schoonboenen en helft van schil heel dun afsnijden. Uit rest van schil 4 dunne, lange reepjes snijden voor garnering. Limoen uitpersen. Citroengras schoonmaken en in stukken snijden. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Vanillestokje in lengte opensnijden.In steelpan 2 dl water met stukken limoenschil, helft van limoensap, citroengras, gember, vanillestokje en suiker aan de kook brengen. Op laag vuur inkoken tot ca. 1 dl siroop. Intussen 100 g aardbeien pureren in keukenmachine (of fijnprakken met vork en door zeef wrijven). Rest van limoensap en likeur erdoor roeren. Siroop zeven en laten afkoelen.
  2. Siroop door aardbeien-puree roeren. Bolletjes ijs over vier hoge coupes verdelen. Aardbeienpuree erop scheppen. Rest van aardbeien halveren en over puree verdelen. Champagne erover schenken. Garneren met reepjes limoenschil.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.