Exotische aardbeiencoupe met champagne

200 kcal

35 min. bereiden

3.4/5

(25)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • keukenmachine


Aan de slag

  1. Aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Limoen schoonboenen en helft van schil heel dun afsnijden. Uit rest van schil 4 dunne, lange reepjes snijden voor garnering. Limoen uitpersen. Citroengras schoonmaken en in stukken snijden. Gemberwortel schillen en in plakjes snijden. Vanillestokje in lengte opensnijden.In steelpan 2 dl water met stukken limoenschil, helft van limoensap, citroengras, gember, vanillestokje en suiker aan de kook brengen. Op laag vuur inkoken tot ca. 1 dl siroop. Intussen 100 g aardbeien pureren in keukenmachine (of fijnprakken met vork en door zeef wrijven). Rest van limoensap en likeur erdoor roeren. Siroop zeven en laten afkoelen.

  2. Siroop door aardbeien-puree roeren. Bolletjes ijs over vier hoge coupes verdelen. Aardbeienpuree erop scheppen. Rest van aardbeien halveren en over puree verdelen. Champagne erover schenken. Garneren met reepjes limoenschil.

Wat vond je van dit recept?

Exotische aardbeiencoupe met champagne

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig