Köf­te ke­bab met yog­hurt­saus

Klap-klap voor kebab! Dit bekende fastfood maak je gewoon lekker zelf thuis. Dan is 't nog beter voor je ook!

(107) waardeer
turks hoofdgerecht Klap-klap voor kebab! Dit bekende fastfood maak je gewoon lekker zelf thuis. Dan is 't nog beter voor je ook! 4 personen
3 107

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 houten sateprikkers 20 cm
  • broodrooster

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Meng de sjalot, de helft van de peterselie en ras el hanout door het gehakt. Vorm hier met vochtige handen worstjes van. Rijg aan elke prikker of spies 2 worstjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spiesen in 10 min. gaar en bruin.
  2. Snijd ondertussen de knoflook. Meng met de rest van de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer en de augurken in plakjes. Meng -per 4 personen- met 1 el van het augurkenvocht. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.

Tip:

Het product Kesbeke augurken natriumarm is niet in alle Albert Heijnwinkels verkrijgbaar. Kan door elke andere augurk vervangen worden. Het gerecht valt dan niet meer in de Schijf van Vijf.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 39 g
    waarvan suikers 6 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Köfte kebab met yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Köf­te ke­bab met yog­hurt­saus

1
1
  • 2 sjalotten
  • 15 g verse peterselie

Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.

2
2
  • 2 tl ras el hanout
  • 400 g mager rundergehakt

Meng de sjalot, de helft van de peterselie en ras el hanout door het gehakt. Vorm hier met vochtige handen 8 worstjes van.

3
3
  • 1 el milde olijfolie

Rijg aan elke prikker of spies 2 worstjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spiesen in 10 min. gaar en bruin.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 170 g Griekse yoghurt 0%

Snijd ondertussen de knoflook. Meng met de rest van de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 1 komkommer
  • 370 ml Kesbeke natriumarme augurken

Snijd de komkommer en de augurken in plakjes. Meng met 1 el van het augurkenvocht.

6
6
  • 4 volkorenpita's

Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.