Köfte kebab met yoghurtsaus
Klap-klap voor kebab! Dit bekende fastfood maak je gewoon lekker zelf thuis. Dan is 't nog beter voor je ook!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 sjalotten
- 15 g verse peterselie
- 2 tl ras el hanout
- 400 g mager rundergehakt
- 1 el milde olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 170 g Griekse yoghurt 0%
- 1 komkommer
- 370 ml Kesbeke natriumarme augurken
- 4 volkorenpita's
Keukenspullen
- 4 houten sateprikkers 20 cm
- broodrooster
Advertentie
Bereiden
- Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn. Meng de sjalot, de helft van de peterselie en ras el hanout door het gehakt. Vorm hier met vochtige handen worstjes van. Rijg aan elke prikker of spies 2 worstjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spiesen in 10 min. gaar en bruin.
- Snijd ondertussen de knoflook. Meng met de rest van de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper. Snijd de komkommer en de augurken in plakjes. Meng -per 4 personen- met 1 el van het augurkenvocht. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.
Tip:
Het product Kesbeke augurken natriumarm is niet in alle Albert Heijnwinkels verkrijgbaar. Kan door elke andere augurk vervangen worden. Het gerecht valt dan niet meer in de Schijf van Vijf.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 480 kcal
- eiwit 32 g
-
koolhydraten 39 g
waarvan suikers 6 g -
vet 20 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 440 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Köfte kebab met yoghurtsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Köfte kebab met yoghurtsaus
- 2 sjalotten
- 15 g verse peterselie
Snipper de sjalotten. Snijd de peterselie fijn.
- 2 tl ras el hanout
- 400 g mager rundergehakt
Meng de sjalot, de helft van de peterselie en ras el hanout door het gehakt. Vorm hier met vochtige handen 8 worstjes van.
- 1 el milde olijfolie
Rijg aan elke prikker of spies 2 worstjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de spiesen in 10 min. gaar en bruin.
- 2 tenen knoflook
- 170 g Griekse yoghurt 0%
Snijd ondertussen de knoflook. Meng met de rest van de peterselie door de yoghurt. Breng op smaak met peper.
- 1 komkommer
- 370 ml Kesbeke natriumarme augurken
Snijd de komkommer en de augurken in plakjes. Meng met 1 el van het augurkenvocht.
- 4 volkorenpita's
Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster. Serveer de spiesen met de broodjes, de komkommersalade en de saus.