Kikkererwtenburgers
Goede burgers, maar zonder vlees? Proef deze vegetarische kikkererwtenburgers eens.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 350 g AH Biologisch kikkererwten in pot
- 450 g diepvries tuinerwten
- 125 g Goldsteig mozzarella light
- 1 el middle east blend voor shawarma
- 2 el milde olijfolie
- 4 volkorenbroodjes
- 2 Kesbeke natriumarme augurken
- 2 tomaten
- 85 g rucola
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Laat de kikkererwten uitlekken en doe samen met ⅓ van de tuinerwten in een kom. Pureer grof met de staafmixer. De erwten hoeven niet helemaal gepureerd te worden, sommige mogen heel blijven.
- Snijd de mozzarella in stukjes en voeg samen met de middle east blend toe aan de erwtenpuree. Meng goed. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Kook ondertussen de rest van de tuinerwten 3 min. in een laagje water. Giet af. Laat afkoelen tot gebruik.
- Snijd ondertussen de broodjes open. Snijd de augurken en tomaten in plakjes. Beleg de onderkant van de broodjes achtereenvolgens met wat rucola, de burgers, tomaat en augurk. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Meng de gekookte erwten in een schaal met de rest van de rucola en serveer als salade bij de broodjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 475 kcal
- eiwit 24 g
-
koolhydraten 55 g
waarvan suikers 4 g -
vet 14 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 320 mg
- vezels 17 g
Ook te zien in
Kikkererwtenburgers
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kikkererwtenburgers
- 350 g AH Biologisch kikkererwten in pot
- 150 g diepvries tuinerwten
Laat de kikkererwten uitlekken en doe samen met de tuinerwten in een kom.
Pureer grof met de staafmixer. De erwten hoeven niet helemaal gepureerd te worden, sommige mogen heel blijven.
- 125 g Goldsteig mozzarella light
- 1 el middle east blend voor shawarma
Snijd de mozzarella in stukjes en voeg samen met de middle east blend toe aan de erwtenpuree. Meng goed.
Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van.
- 2 el milde olijfolie
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
- 300 g diepvries tuinerwten
Kook ondertussen de rest van de tuinerwten 3 min. in een laagje water. Giet af. Laat afkoelen tot gebruik.
- 4 volkorenbroodjes
- 2 Kesbeke natriumarme augurken
- 2 tomaten
Snijd ondertussen de broodjes open. Snijd de augurken en tomaten in plakjes.
- 20 g rucola
Beleg de onderkant van de broodjes achtereenvolgens met de rucola, de burgers, tomaat en augurk. Dek af met de bovenkant van de broodjes.
- 65 g rucola
Meng de gekookte erwten in een schaal met de rest van de rucola en serveer als salade bij de broodjes.