Kik­ker­erw­ten­bur­gers

Goede burgers, maar zonder vlees? Proef deze vegetarische kikkererwtenburgers eens.

(5) waardeer
hoofdgerecht Goede burgers, maar zonder vlees? Proef deze vegetarische kikkererwtenburgers eens. 4 personen
2 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en doe samen met ⅓ van de tuinerwten in een kom. Pureer grof met de staafmixer. De erwten hoeven niet helemaal gepureerd te worden, sommige mogen heel blijven.
  2. Snijd de mozzarella in stukjes en voeg samen met de middle east blend toe aan de erwtenpuree. Meng goed. Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Kook ondertussen de rest van de tuinerwten 3 min. in een laagje water. Giet af. Laat afkoelen tot gebruik.
  4. Snijd ondertussen de broodjes open. Snijd de augurken en tomaten in plakjes. Beleg de onderkant van de broodjes achtereenvolgens met wat rucola, de burgers, tomaat en augurk. Dek af met de bovenkant van de broodjes. Meng de gekookte erwten in een schaal met de rest van de rucola en serveer als salade bij de broodjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Kikkererwtenburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kik­ker­erw­ten­bur­gers

1
1
  • 350 g AH Biologisch kikkererwten in pot
  • 150 g diepvries tuinerwten

Laat de kikkererwten uitlekken en doe samen met de tuinerwten in een kom.

2
2

Pureer grof met de staafmixer. De erwten hoeven niet helemaal gepureerd te worden, sommige mogen heel blijven.

3
3
  • 125 g Goldsteig mozzarella light
  • 1 el middle east blend voor kebab

Snijd de mozzarella in stukjes en voeg samen met de middle east blend toe aan de erwtenpuree. Meng goed.

4
4

Verdeel het mengsel in 4 porties en vorm er burgers van.

5
5
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
6
  • 300 g diepvries tuinerwten

Kook ondertussen de rest van de tuinerwten 3 min. in een laagje water. Giet af. Laat afkoelen tot gebruik.

7
7
  • 4 volkorenbroodjes
  • 2 Kesbeke natriumarme augurken
  • 2 tomaten

Snijd ondertussen de broodjes open. Snijd de augurken en tomaten in plakjes.

8
8
  • 20 g rucola

Beleg de onderkant van de broodjes achtereenvolgens met de rucola, de burgers, tomaat en augurk. Dek af met de bovenkant van de broodjes.

9
9
  • 65 g rucola

Meng de gekookte erwten in een schaal met de rest van de rucola en serveer als salade bij de broodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.