bewaar
Hertenbiefstuk met kriekenjus
Hertenbiefstuk met kriekenjus
bewaar

Hertenbiefstuk met kriekenjus

40 min. bereiden
270waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

(herten)biefstukken

4 el

olijfolie

50 g

boter

1

ui

100 g

winterpeen

1 stengel

bleekselderij

2

kruidnagels

1

kaneelstokje

1 doosje

kersen

1 flesje

kriekbier

1 tl

aardappel

1 el

kersenconfiture

Aan de slag

1

Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en verwijder de olie.

2

Verhit 20 g boter in dezelfde pan en bak de ui, peen en bleekselderij 10 min. Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de helft van de kersen en het bier toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Schenk door een bolzeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Meng het zetmeel met 1 el koud water en voeg al roerend toe aan de saus, met de rest van de kersen, de confiture, peper en zout.

3

Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken nog 3 min. Neem de saus van het vuur en meng de rest van de boter erdoor. Serveer de biefstukken met de saus.

Hertenbiefstuk met kriekenjus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig