bewaar
Zalm met peperkorst
Zalm met peperkorst
bewaar

Zalm met peperkorst

25 min. bereiden
90waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 grote

iets kruimige aardappelen

2 pakken

zalm

2 el

zwarte peperkorrels

25 g

boter

3 schaaltjes

peultjes

1 bekertje

zure room

Dit heb je nodig

  • magnetronfolie, vijzel

Aan de slag

1

Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en verpak ze afzonderlijk in magnetronfolie. Pof de aardappelen 10 min. in de magnetron op 800 watt. Laat in de magnetron nog 2 min. in de folie nagaren.

2

Bestrooi ondertussen de zalm met zout naar smaak. Plet de peperkorrels grof in de vijzel of met de bolle kant van een lepel. Strooi op een bord en duw 1 kant van de zalmfilets erin. Verhit de boter en bak de zalm 6 min., eerst op het peperkorstje. Keer halverwege.

3

Kook ondertussen de peultjes in 4 min. beetgaar in water met zout. Haal de aardappelen uit de folie, halveer en verdeel over 4 borden. Schep de zure room op de aardappelen en leg de zalm en peultjes erbij.

Zalm

Instructievideo - 03:02 min.