bewaar
Teriyakispiesje
Teriyakispiesje
bewaar

Teriyakispiesje

30 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

1 zak

reuzengarnalen

½ flesje

woksaus

300 g

pandanrijst

1

Chinese kool

4 el

zonnebloemolie

1 teen

knoflook

50 g

pinda's

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng ze in een kom met de helft van de saus. Rijg de garnalen aan de satéprikkers.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kool in reepjes.

3

Verhit 2 el olie in een wok. Voeg de knoflook en kool toe. Roerbak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de spiesjes 3 min. op hoog vuur. Keer halverwege en voeg de rest van de saus toe. Schep de rijst in 4 kommetjes of kopjes en keer om op 4 borden voor een mooi timbaaltje. Leg de spiesjes en kool erbij. Bestrooi de kool met de pinda's.

tip

algemeenMet de rest van het flesje woksaus kunt u kip teriyaki maken. Marineer de in stukjes gesneden kipfilet 10 min. in de woksaus. Roerbak en rijg ze vervolgens aan satéprikkers.