bewaar
Stevige kippensoep
Stevige kippensoep
bewaar

Stevige kippensoep

Slanke maaltijdsoep met kip, prei, wortel en aardappel.

30 min. bereiden
128waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

vastkokende aardappelen

350 ml

krachtbouillon kip

1 liter

kraanwater

250 g

winterpeen

1

prei

1

rode ui

250 g

champignons

300 g

kipfilet

100 g

vermicelli

Slanke maaltijdsoep met kip, prei, wortel en aardappel.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes aardappel in water met zout 5 min. Doe ondertussen de bouillon in een soeppan en schenk het water erbij. Breng aan de kook.

2

Snijd de peen in dunne plakjes. Was en snijd de prei in halve ringen. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de peen, prei, ui, champignons en de aardappelen toe aan de bouillon. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd de kip in dunne reepjes. Voeg de kip en vermicelli toe en laat nog 6 min. koken.

tip

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.