bewaar
Hollandse kippensoep
Hollandse kippensoep
bewaar

Hollandse kippensoep

Ouderwets genieten? Vul je huis met de geur van Hollandse kippensoep...

30 min. bereiden
166waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

winterpeen

1

rode paprika

1

prei

200 g

koelverse broccoli

15 g

ongezouten roomboter

2 tl

gedroogde tijm

1 el

citroensap

1¼ liter

kippenbouillon

25 g

vermicelli

2 el

selderij

1 g

gedroogde nootmuskaat

Ouderwets genieten? Vul je huis met de geur van Hollandse kippensoep...

Aan de slag

1

Snijd de winterpeen en rode paprika in kleine blokjes. Was en snijd de prei in dunne ringen en snijd de broccoli in kleine roosjes.

2

Verhit de boter in een soeppan en bak al omscheppend de prei, paprika, winterpeen, broccoli en tijm gedurende 3-4 min. zachtjes. Citroensap erover sprenkelen en bouillon met stukjes vlees toevoegen. Vermicelli erboven in stukken breken. Soep al roerend aan de kook brengen en groenten in 15-20 min. zachtjes gaarkoken.

3

Hak de selderij fijn. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Soep in de borden scheppen en selderij eroverheen strooien.

combinatietipLekker met stokbrood.

bereidingstipVoor een snellere versie van deze soep kun je de groenten vervangen door een zak kant-en-klare Italiaanse roerbakmix.

bereidingstipZie het basisrecept voor kippenbouillon elders op deze site.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.