bewaar
Heldere kippensoep met prei en selderij
Heldere kippensoep met prei en selderij
bewaar

Heldere kippensoep met prei en selderij

Een soep van kippenpoten en groene groente: heerlijk om mee op te warmen.

35 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

kippenpoten

1 tl

gemalen laurier

2

kippenbouillontabletten

40 g

verse selderij

1½ liter

water

1

courgette

400 g

gesneden prei

50 g

vermicelli

Een soep van kippenpoten en groene groente: heerlijk om mee op te warmen.

Aan de slag

1

Doe de kippenpoten, gemalen laurier, bouillontabletten en ¾ van de selderij in een soeppan met het water. Breng tegen het kookpunt aan en laat 25 min. op laag vuur trekken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Snijd ondertussen de rest van de selderij fijn. Snijd de courgette in blokjes van een ½ cm (brunoise). Neem de selderij met een schuimspaan uit de soep, deze wordt niet meer gebruikt. Neem de kip uit de soep.

3

Voeg de courgette, prei en vermicelli toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. koken. Ontvel de kip en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de soep en verwarm nog 5 min.

4

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.

tip

bewaartipJe kunt de soep 3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat je de soep snel afkoelt voor hij de koelkast in gaat. Dat doe je door de pan in een bak ijskoud water te zetten.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.