Hel­de­re kip­pen­soep met prei en sel­de­rij

Een soep van kippenpoten en groene groente: heerlijk om mee op te warmen.

(23) waardeer
hoofdgerecht Een soep van kippenpoten en groene groente: heerlijk om mee op te warmen. 4 personen
2 23

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de kippenpoten, gemalen laurier, bouillontabletten en ¾ van de selderij in een soeppan met het water. Breng tegen het kookpunt aan en laat 25 min. op laag vuur trekken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de rest van de selderij fijn. Snijd de courgette in blokjes van een ½ cm (brunoise). Neem de selderij met een schuimspaan uit de soep, deze wordt niet meer gebruikt. Neem de kip uit de soep.
  3. Voeg de courgette, prei en vermicelli toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. koken. Ontvel de kip en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de soep en verwarm nog 5 min.
  4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.

bewaartip:

Je kunt de soep 3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat je de soep snel afkoelt voor hij de koelkast in gaat. Dat doe je door de pan in een bak ijskoud water te zetten.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Heldere kippensoep met prei en selderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hel­de­re kip­pen­soep met prei en sel­de­rij

1
1
  • 2 kippenpoten
  • 1 tl gemalen laurier
  • 2 kippenbouillontabletten
  • 30 g verse selderij
  • 1½ liter water

Doe de kippenpoten, gemalen laurier, bouillontabletten en de selderij in een soeppan met het water.

2
2

Breng tegen het kookpunt aan en laat 25 min. op laag vuur trekken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 10 g verse selderij
  • 1 courgette

Snijd ondertussen de rest van de selderij fijn. Snijd de courgette in blokjes van een ½ cm (brunoise).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

4
4

Neem de selderij met een schuimspaan uit de soep, deze wordt niet meer gebruikt. Neem de kip uit de soep.

5
5
  • 400 g gesneden prei
  • 50 g vermicelli

Voeg de courgette, prei en vermicelli toe, breng opnieuw aan de kook en laat nog 5 min. koken.

6
6

Ontvel de kip en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar. Doe terug in de soep en verwarm nog 5 min.

7
7

Verdeel de soep over de kommen en garneer met de rest van de selderij.

bewaartip:

Je kunt de soep 3 dagen in de koelkast bewaren. Zorg dat je de soep snel afkoelt voor hij de koelkast in gaat. Dat doe je door de pan in een bak ijskoud water te zetten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.