Bouillonstoof van savooiekool met kabeljauw
De savooiekool is een echte wintergroente en uitermate geschikt voor in een stamppot. Wat wil je nog meer op een koude dag?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg krieltjes (schoongeboend)
- 1 kg groene savooiekool
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 kippenbouillontablet
- 1 tl gemalen laurier
- 500 ml water
- 260 g verse kabeljauwfilets
- 120 g boerenmetworsten
- 20 g selderij
Keukenspullen
- soeppan
Advertentie
Bereiden
- Snijd de krieltjes in stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet af. Haal ondertussen de bladeren van de kool en was ze. Snijd in reepjes. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. Voeg de kool, bouillontablet, laurier en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven. Bestrooi ondertussen de kabeljauw met peper en eventueel zout en leg de laatste 8 min. tussen de kool.
- Snijd ondertussen de worst in plakjes en de selderij fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de worst 4 min. op middelhoog vuur knapperig. Neem de vis uit de pan en verdeel in 4 stukken. Meng de aardappelen en ²/³ van de selderij door de kool. Verdeel over 4 kommen en serveer met de vis, worst en de rest van de selderij.
variatietip:
Vervang de boerenmetworst eventueel door Drentse metworst (pak 200 g, Huls).
variatietip:
Je kunt de savooiekool vervangen door cavolo nero.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 605 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 59 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.080 mg
- vezels 15 g
Ook te zien in
Bouillonstoof van savooiekool met kabeljauw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bouillonstoof van savooiekool met kabeljauw
- 1 kg krieltjes
- 1 kg groene savooiekool
Snijd de krieltjes in stukken en kook ze in 20 min. in water met zout gaar. Giet af. Haal ondertussen de bladeren van de kool en was ze. Snijd in reepjes.
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
Snijd de uien in halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min.
- 1 kippenbouillontablet
- 1 tl gemalen laurier
- 500 ml water
Voeg de kool, bouillontablet, laurier en het water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
- 260 g verse kabeljauwfilets
Bestrooi ondertussen de kabeljauw met peper en eventueel zout en leg de laatste 8 min. tussen de kool.
- 120 g boerenmetworsten
- 20 g selderij
Snijd ondertussen de worst in plakjes en de selderij fijn. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de worst 4 min. op middelhoog vuur knapperig.
Neem de vis uit de pan en verdeel in 4 stukken.
Meng de aardappelen en ²/³ van de selderij door de kool. Verdeel over de kommen en serveer met de vis, worst en de rest van de selderij.
variatietip:
Vervang de boerenmetworst eventueel door Drentse metworst (pak 200 g, Huls).
variatietip:
Je kunt de savooiekool vervangen door cavolo nero.