bewaar
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
bewaar

Garnalencocktail met rode peper en komkommer

20 min. bereiden
74waarderingen

Ingrediënten

1

komkommer

1

rode peper

½ bakje

basilicum

1 bakje

cocktailgarnalen

1 bakje

roze garnalen

1 el

Japanse sojasaus

1 tl

oestersaus

1 el

sesamolie

1

limoen

Dit heb je nodig

  • satéstokjes, longdrinkglazen

Aan de slag

1

Snijd 2 plakjes van de komkommer en halveer ze. Snijd de rest van de komkommer met een kaasschaaf in lange linten. Snijd de rode peper in reepjes. Meng de komkommer, rode peper, het basilicum en beide soorten garnalen. Houd 4 grote cocktailgarnalen achter voor garnering.

2

Klop een dressing van de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Breng op smaak met limoensap. Schep om met het komkommermengsel en verdeel over de glazen. Rijg de halve plakjes komkommer met de achtergehouden cocktailgarnalen aan de prikkers en steek in de glazen.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.