
Broccoli met noten
Verander broccoli van een alledaagse groente eens in een bijzonder bijgerecht met macadamianoten.
310 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
1
sjalot
2 el
rodewijnazijn
6 el
olijfolie extra vierge
70 g
macadamianoten
500 g
broccoli
Verander broccoli van een alledaagse groente eens in een bijzonder bijgerecht met macadamianoten.
Aan de slag
Snipper de sjalot. Marineer de sjalot 5 min. in de wijnazijn. Klop de olie erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Roer de noten door de vinaigrette. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Giet af en schenk de notendressing erover.
bereidingstipJe kunt de broccoli 1/2 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Het gerecht is lauw ook lekker.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.