bewaar
Italiaanse puree
Italiaanse puree
bewaar

Italiaanse puree

30 min. bereiden
10 min. wachten
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappelen

3 tenen

knoflook

100 ml

olijfolie

30 g

Parmezaanse kaas

½ potje

groene olijven

1 el

kappertjes

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze samen met de knoflook 20 min. in water met zout. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop 10 min. staan.

2

Hang een bolzeef in een andere pan en wrijf met de bolle kant van een lepel de aardappelen en knoflook erdoor. Verwarm de olie 1 min. en schenk 80 ml ervan bij de aardappel. Voeg de kaas toe en schep om tot een luchtige puree. Breng op smaak met peper en zout.

3

Doe de rest van de olie in een kom en roer de olijven en kappertjes erdoor. Schenk over de puree.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Italiaanse puree

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig