bewaar
Pompoenravioli
Pompoenravioli
bewaar

Pompoenravioli

40 min. bereiden
141waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

olijfolie

1 teen

knoflook

1 blik

tomatenblokjes

1 pak

verse lasagnebladen

1

prei

½ pak

pompoenblokjes

1 bakje

basilicum

1 zakje

bosui

½ bakje

ricotta

4 el

geraspte Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

1

Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe. Kook 20 min. op laag vuur.

2

Kook 12 lasagnebladen 3 min. in ruim water. Neem met een schuimspaan uit de pan. Snijd de prei in de lengte in vieren en kook 1 min. Pureer de pompoen met de staafmixer. Houd 4 basilicum-blaadjes achter en snijd de rest fijn. Meng met de pompoen, bosui, ricotta en kaas. Verdeel over de lasagnebladen en vouw dicht. Strik om elk pakketje een reep prei. Kook nog 2 min. in vers water.

3

Neem met een schuimspaan uit de pan. Leg er 3 op elk bord. Schep de saus erover. Garneer met basilicum en eventueel extra kaas. Lekker met broccoli met noten (recept op ah.nl/allerhande).