bewaar
Biefstuk op Australische wijze
Biefstuk op Australische wijze
bewaar

Biefstuk op Australische wijze

20 min. bereiden
2 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

½ l

Australische rode wijn

2 eetlepels

vleesmix kruiden

4 teentjes

knoflook

4

biefstukken

zout en (versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1

Wijn in ondiepe schaal schenken en kruiden toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees hierin ca. 2 uur op kamertemperatuur marineren of nacht in koelkast zetten.

2

Vlees droogdeppen met keukenpapier en op barbecue bruin roosteren. Biefstukken ca. 2 à 3 minuten per kant roosteren, afhankelijk van dikte van vlees en gewenste gaarheid. Vlees na bakken met zout en peper bestrooien. Serveren met kruidenboter of barbecuesaus. Lekker met gepofte aardappels en maïskolven of gemengde salade met maïskorrels en rode bonen.