bewaar
Gepocheerde zalm op spinazie
Gepocheerde zalm op spinazie
bewaar

Gepocheerde zalm op spinazie

Goed trio die spinazie, tomaten-selderijsaus en zalm.

35 min. bereiden
30 min. oventijd
156waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

40 g

verse selderij

4

verse zalmfilets

5 el

traditionele olijfolie

1 el

kruidenmix vis

1 el

bloemenhoning

400 g

tomatenblokjes

1 tl

tuinkruidenbouillonpoeder

50 ml

kookroom

300 g

verse spinazie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Goed trio die spinazie, tomaten-selderijsaus en zalm.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 70 °C.

2

Snijd de knoflook en selderij fijn. Bestrijk de zalm met 2 el olie en bestrooi met de viskruiden. Leg de zalm in de ovenschaal en bak ca. 30 min. in de oven.

3

Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de knoflook op middelhoog vuur 3 min. Draai het vuur laag en voeg de selderij toe. Laat de selderij 1 min. slinken. Voeg de honing, tomaten en het bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat op zacht vuur 10 min. inkoken totdat de saus bindt. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of wok en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie op middelhoog vuur in 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.

4

Bedek de bodem van diepe borden met de spinazie en verdeel de tomaten-selderijsaus erover. Leg de zalm erop en serveer direct.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.