Gepocheerde zalm op spinazie
Goed trio die spinazie, tomaten-selderijsaus en zalm.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 tenen knoflook
- 40 g verse selderij
- 4 verse zalmfilets (à 100 g)
- 5 el traditionele olijfolie
- 1 el kruidenmix vis
- 1 el bloemenhoning
- 400 g tomatenblokjes (blik)
- 1 tl tuinkruidenbouillonpoeder
- 50 ml kookroom
- 300 g verse spinazie (zak)
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 25 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 70 °C.
- Snijd de knoflook en selderij fijn. Bestrijk de zalm met 2 el olie en bestrooi met de viskruiden. Leg de zalm in de ovenschaal en bak ca. 30 min. in de oven.
- Verhit ondertussen 2 el olie in een koekenpan en bak de knoflook op middelhoog vuur 3 min. Draai het vuur laag en voeg de selderij toe. Laat de selderij 1 min. slinken. Voeg de honing, tomaten en het bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Voeg de room toe en laat op zacht vuur 10 min. inkoken totdat de saus bindt. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of wok en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie op middelhoog vuur in 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.
- Bedek de bodem van diepe borden met de spinazie en verdeel de tomaten-selderijsaus erover. Leg de zalm erop en serveer direct.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 495 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Gepocheerde zalm op spinazie
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepocheerde zalm op spinazie
Verwarm de oven voor op 70 °C.
- 2 tenen knoflook
- 40 g verse selderij
Snijd de knoflook en selderij fijn.
- 4 verse zalmfilets
- 2 el traditionele olijfolie
- 1 el kruidenmix vis
Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met de viskruiden. Leg de zalm in de ovenschaal en bak ca. 30 min. in de oven.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de knoflook op middelhoog vuur 3 min.
- 1 el bloemenhoning
- 400 g tomatenblokjes
- 1 tl tuinkruidenbouillonpoeder
Draai het vuur laag en voeg de selderij toe. Laat de selderij 1 min. slinken. Voeg de honing, tomaten en het bouillonpoeder toe en breng aan de kook.
- 50 ml kookroom
- 1 el traditionele olijfolie
- 300 g verse spinazie
Voeg de room toe en laat op zacht vuur 10 min. inkoken totdat de saus bindt. Verhit de rest van de olie in een hapjespan of wok en voeg de spinazie toe.
Bak de spinazie op middelhoog vuur in 5 min. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat uitlekken in een vergiet.
Bedek de bodem van diepe borden met de spinazie en verdeel de tomaten-selderijsaus erover. Leg de zalm erop en serveer direct.