bewaar
Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje
Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje
bewaar

Ovenschotel van koolrabi met cashewnotenkorstje

Handig én lekker: onder het korstje vind je niet alleen groente, maar ook aardappel.

1 uur 30 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappelen

2

koolrabi's

1 zakje

witte sauspoeder (Knorr)

2 el

crème fraîche

100 g

geraspte belegen Goudse kaas

3½ dl

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

1 tl

gedroogde nootmuskaat

60 g

ongezouten cashewnoten

50 g

geraspte Leerdammer

Dit heb je nodig

  • rechthoekige ovenschaal (20 x 30 cm)

Handig én lekker: onder het korstje vind je niet alleen groente, maar ook aardappel.

Aan de slag

1

Schil en was de aardappelen. Kook ze in een pan met ruim water en zout in ca. 20 min. gaar. Schil en was de koolrabi. Snijd in partjes en kook in een pan met kokend water in 15 a 20 min. gaar.

2

Bereid in een pannetje de saus met 2 1/2 melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de crème fraîche en kaas erdoor. Verwarm in een pannetje in de magnetron de rest van de melk, niet laten koken.

3

Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer met de boter en warme melk de puree smeuïg. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en eventueel zout. Vet de ovenschaal in. Verdeel de koolrabi over de bodem en schenk de saus erover.

4

Dek de groenten af met een laag puree. Hak of maal de cashewnoten tot fijne korrels (niet tot poeder). Meng de noten met de rest van de kaas en strooi over de puree. (Zet de schaal tot gebruik afgedekt in de koelkast

bereidingstipAls de vulling nog warm is hoef je het alleen onder de gril te zetten. Dan kan de kaas smelten en de nootjes goudbruin worden. Als de vulling al koud is kan je het gerecht 15 à 20 min. in de oven verwarmen op 180 °C (dek de schaal wel af).