Chorizo-aardappel-ui-tortilla

spaans
borrelhapje
16 stuks
3
55
Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 g panklare aardappelblokjes
- zout
- peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 5 eieren
- 100 g chorizo (stukje)
Keukenspullen
- koekenpan met anti-aanbaklaag doorsnede ca. 26 cm
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Ui pellen en snipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en aardappel op laag vuur afgedekt in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. Aardappels met zout en peper bestrooien. In kom eieren loskloppen. Chorizo in reepjes snijden, door ei roeren. Ui en aardappel uit bakvet scheppen en door eimengsel roeren. In koekenpan rest van olie verhitten. Eiermengsel in pan schenken en vulling over bodem verdelen. Tortilla op middelhoog vuur ca. 15 minuten bakken tot bovenkant droog is. Tortilla in pan af laten koelen.
- Tortilla in 16 puntjes snijden.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 85 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 0 g