bewaar
Chorizo-aardappel-ui-tortilla
Chorizo-aardappel-ui-tortilla
bewaar

Chorizo-aardappel-ui-tortilla

35 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

16 porties

1

ui

250 g

panklare aardappelblokjes

zout

peper

4 eetlepels

olijfolie

5

eieren

100 g

chorizo

Dit heb je nodig

  • koekenpan met anti-aanbaklaag doorsnede ca. 26 cm

Aan de slag

1

Ui pellen en snipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en aardappel op laag vuur afgedekt in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. Aardappels met zout en peper bestrooien. In kom eieren loskloppen. Chorizo in reepjes snijden, door ei roeren. Ui en aardappel uit bakvet scheppen en door eimengsel roeren. In koekenpan rest van olie verhitten. Eiermengsel in pan schenken en vulling over bodem verdelen. Tortilla op middelhoog vuur ca. 15 minuten bakken tot bovenkant droog is. Tortilla in pan af laten koelen.

2

Tortilla in 16 puntjes snijden.