Ingrediënten
16 porties
1
ui
250 g
panklare aardappelblokjes
zout
peper
4 eetlepels
olijfolie
5
eieren
100 g
chorizo
Dit heb je nodig
koekenpan met anti-aanbaklaag doorsnede ca. 26 cm
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en aardappel op laag vuur afgedekt in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. Aardappels met zout en peper bestrooien. In kom eieren loskloppen. Chorizo in reepjes snijden, door ei roeren. Ui en aardappel uit bakvet scheppen en door eimengsel roeren. In koekenpan rest van olie verhitten. Eiermengsel in pan schenken en vulling over bodem verdelen. Tortilla op middelhoog vuur ca. 15 minuten bakken tot bovenkant droog is. Tortilla in pan af laten koelen.
Tortilla in 16 puntjes snijden.
Chorizo-aardappel-ui-tortilla

null porties
85 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. In pan 2 eetlepels olie verhitten. Ui en aardappel op laag vuur afgedekt in ca. 10 minuten gaar maar niet bruin bakken. Af en toe omscheppen. Aardappels met zout en peper bestrooien. In kom eieren loskloppen. Chorizo in reepjes snijden, door ei roeren. Ui en aardappel uit bakvet scheppen en door eimengsel roeren. In koekenpan rest van olie verhitten. Eiermengsel in pan schenken en vulling over bodem verdelen. Tortilla op middelhoog vuur ca. 15 minuten bakken tot bovenkant droog is. Tortilla in pan af laten koelen.
Tortilla in 16 puntjes snijden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 16 personen)1 ui
250 g panklare aardappelblokjes
0 zout
0 peper
4 eetlepels olijfolie
5 eieren
100 g chorizo
Dit heb je nodig
koekenpan met anti-aanbaklaag doorsnede ca. 26 cm