bewaar
Draadjesvlees met Aziatische kruiden
Draadjesvlees met Aziatische kruiden
bewaar

Draadjesvlees met Aziatische kruiden

Pittig gekruid. Laat net zo lang sudderen als de Hollandse variant, maar proef de Aziatische kruiden.

5 uur 20 min. bereiden
licht pittig
108waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode peper

2

uien

5 cm

verse gember

1

limoen

4 tenen

knoflook

1 el

verse koriander

1 el

gemalen laos

1 el

gemalen geelwortel (kurkuma)

1 el

gemalen komijn

500 g

ribrunderlap

3 el

zonnebloemolie

200 g

pure creamed coconut

400 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • ovenvaste braadpan

Pittig gekruid. Laat net zo lang sudderen als de Hollandse variant, maar proef de Aziatische kruiden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de uien in kwarten. Schil de gember en pers de limoen uit. Maal de rode peper met de ui, gember, knoflook, koriander, laos, geelwortel, komijn en het limoensap in de keukenmachine tot een pasta (boemboe). Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Verhit de olie op laag vuur in de ovenvaste braadpan en bak de boemboe 2 min. Doe het vlees bij de boemboe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de creamed coconut en het water toe en laat de kokos oplossen.

2

Doe de deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem het draadjesvlees uit de oven.

bereidingstipJe kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.

Indonesisch draadjesvlees

Instructievideo - 03:10 min.