bewaar
Zuurkoolstamppot met frankfurters
Zuurkoolstamppot met frankfurters
bewaar

Zuurkoolstamppot met frankfurters

30 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

aardappelen

1

knolselderij

1 zak

gekookte wijnzuurkool

1 bekertje

zure room

50 g

boter

1 el

karwijzaad

1 pakje

Zeeuws spek

1 blik

Frankfurters

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de knolselderij in blokjes en doe na 10 min. bij de aardappelen. Voeg de zuurkool de laatste 3 min. toe. Giet af en voeg de zure room, boter en het karwijzaad toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree en breng op smaak met peper en zout.

2

Wikkel het spek om de Frankfurters. Verhit een koekenpan en bak ze zonder olie of boter in 2 delen in 3 min. knapperig. Houd warm onder een deksel. Serveer met de stamppot.

algemeenU kunt de zuurkoolstamppot 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm in een pan al omscheppend in 10 min. op laag vuur op.