Bietenstamppot met komijnekaas

545 kcal

40 min. bereiden

3.6/5

(266)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • pureestamper


2012 nr. 01 - De nieuwe winterkeuken

2012 week 02-06 - 2012 week 02-06

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.

  2. Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de bietjes en rozijnen toe en verwarm 5 min. op laag vuur.

  3. Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen en melk met de pureestamper tot puree. Schep het bietjesmengsel, de zure room en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kleine zoetzure augurken (potje 340 ml).

  • algemeenVervang de rozijnen door stukjes appel en de komijnekaas door 150 g geraspte belegen geitenkaas.

Wat vond je van dit recept?

Bietenstamppot met komijnekaas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig