bewaar
Bietenstamppot met komijnekaas
Bietenstamppot met komijnekaas
bewaar

Bietenstamppot met komijnekaas

40 min. bereiden
244waarderingen

Ingrediënten

1¼ kg

aardappelen

1 schaal

gekookte bieten

25 g

boter

2

uien

3 el

rozijnen

150 ml

halfvolle melk

1 bekertje

zure room

200 g

komijnekaas

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de bietjes in kleine blokjes. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg de bietjes en rozijnen toe en verwarm 5 min. op laag vuur.

3

Verwarm de melk in een steelpan. Stamp de aardappelen en melk met de pureestamper tot puree. Schep het bietjesmengsel, de zure room en kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met kleine zoetzure augurken (potje 340 ml).

tip

algemeenVervang de rozijnen door stukjes appel en de komijnekaas door 150 g geraspte belegen geitenkaas.