Oven­drum­sticks met ro­de­kool­cous­cous

(43) waardeer
hoofdgerecht 4 personen
3 43

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kaneel en peper en zout naar smaak met de helft van de olie. Bestrijk de drumsticks ermee. Leg ze in de ovenschaal en rooster ze in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Roerbak de tuinboontjes 4 min. Voeg de rodekool, couscous en heet water toe. Breng aan de kook. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan 5 min. wellen. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over 4 diepe borden en leg de drumsticks erbij.

Tip:

Lekker met knoflook-muntyoghurt: meng 1 bakje Griekse yoghurt (150 g) met 2 geperste teentjes knoflook en 1 tl gedroogde munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ovendrumsticks met rodekoolcouscous

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­drum­sticks met ro­de­kool­cous­cous

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 575 g kipdrumsticks

Meng de kaneel en peper en zout naar smaak met de olie. Bestrijk de drumsticks ermee.

3
3

Leg de drumsticks in de ovenschaal en rooster ze in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g diepvries fijne tuinbonen

Verhit de de olie in een hapjespan. Roerbak de tuinboontjes 4 min.

5
5
  • 330 g rodekool met appel in pot
  • 250 g couscous
  • 450 g water

Voeg de rodekool, couscous en het hete water toe. Breng aan de kook. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan 5 min. wellen.

6
6

Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over 4 diepe borden en leg de drumsticks erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.