bewaar
Ovendrumsticks met rodekoolcouscous
Ovendrumsticks met rodekoolcouscous
bewaar

Ovendrumsticks met rodekoolcouscous

15 min. bereiden
40 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 tl

gemalen kaneel

4 el

traditionele olijfolie

575 g

kipdrumsticks

300 g

diepvries fijne tuinbonen

330 g

rodekool met appel in pot

250 g

couscous

450 g

water

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de kaneel en peper en zout naar smaak met de helft van de olie. Bestrijk de drumsticks ermee. Leg ze in de ovenschaal en rooster ze in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.

2

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Roerbak de tuinboontjes 4 min. Voeg de rodekool, couscous en heet water toe. Breng aan de kook. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan 5 min. wellen. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de couscous over 4 diepe borden en leg de drumsticks erbij.

tip

algemeenLekker met knoflook-muntyoghurt: meng 1 bakje Griekse yoghurt (150 g) met 2 geperste teentjes knoflook en 1 tl gedroogde munt.