bewaar
Rabarbertaartjes
Rabarbertaartjes
bewaar

Rabarbertaartjes

Extra leuk aan dit nagerecht: ieder krijgt z'n eigen taartje.

50 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 stuks

diepvries quiche bladerdeeg

400 g

verse rabarber

50 g

kristalsuiker

1 zakje

vanillesuiker

1 tl

citroensap

1 tl

boter om in te vetten

1 tl

aardappelzetmeel

2 el

paneermeel

1 tl

water

Dit heb je nodig

  • kleine, lage taartvormpjes

Extra leuk aan dit nagerecht: ieder krijgt z'n eigen taartje.

Aan de slag

1

Laat het deeg ca. 5 min. ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de rabarber en snijd in gelijke stukjes. Verwarm in een ruime pan een klein bodempje water met suiker, vanillesuiker, citroensap en rabarber. Kook de stukjes gaar. Laat de rabarber boven de kom uitlekken.

2

Vet de vormpjes in en bekleed met deeg, snijd het overtollig deeg weg. Prik de bodem in en bestrooi met paneermeel. Verhit in een pannetje 1dl kookvocht van de rabarber. Roer het aardappelzetmeel los met het water en roer door het rabarbervocht. Laat ca. 1 min. koken en bonden. Verdeel de rabarber over de vormpjes. Schenk het gebonden sap erover. Bak de taartjes in het midden van de oven ca. 25 gaar.