bewaar
Frambozen cupcakes
Frambozen cupcakes
bewaar

Frambozen cupcakes

25 min. bereiden
1 uur wachten
146waarderingen

Ingrediënten

12 porties

10

koekjes

50 g

boter

1 bakje

frambozen

75 g

suiker

4 pakjes

roomkaas

3

eieren

Dit heb je nodig

  • keukenmachine, papieren cakevormpjes, muffinvorm voor 12 cakejes, satéprikker

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en verdeel het mengsel over de vormpjes. Druk met je vingers aan tot een gladde bodem en zet in de koelkast.

2

Pureer de frambozen in de keukenmachine en voeg 2 el suiker toe. Klop met een mixer in een kom de roomkaas los met de rest van de suiker en 1 mespunt zout. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de roomkaas. Klop de eiwitten stijf en spatel deze er luchtig door.

3

Schep op elke bodem 1 el frambozenpuree en verdeel de roomkaas erover. Schep hier met een theelepel weer 3 druppels frambozenpuree op en draai met een satéprikker rode krullen. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Laat in 35 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast. Serveer koud.

algemeenU kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte trommel.

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.